Roheline unelm keset Atlandi ookeani. Mida teha Madeiral?

25.09.2023
Estravel ja Novatours

Atlandi ookeanis asuval Madeiral kestab lopsakas kevad aastaringselt.

Reisisõpru ootab Madeira imeline ürgloodus, rikkalikult võimalusi aktiivseks puhkuseks ja kohalikul toorainel põhinev suurepärane köögikunst. Just tänu neile põhjustele võlub see rohetav paradiisisaar puhkajaid hetkega ning sobib soojaks sügispuhkuseks nagu valatult!

Järgnevalt leiad häid ideid, mida põnevat Madeiral ette võtta!

Jaluta loorberimetsades

Suur osa saarest on kaetud looduskaitsealuste põliste loorberimetsadega, kus puude vanus võib ulatuda kuni 800 aastani. Metsad on UNESCO kaitse all, siin elab palju taime- ja loomaliike, millest kõige erilisem on kohalik Madeira loorberituvi.

Naudi kelgusõitu

Funchal kõrgub mäeküljel, kust saab alla lasta erilise puust kelgu – toboganiga. Tegemist on traditsioonilise liikumisviisiga, mida kohalikud on kasutanud juba enam kui 200 aastat. Praegu on see populaarne turismiatraktsioon, mis pakub parajalt närvikõdi.

Matka levadadel

Madeiral on unikaalsed niisutuskanalid levadad ning pea alati kulgeb kitsa niisutuskanali kõrval ka jalgsimatkaks sobilik tee. Matkamine levadasid pidi on just see, mille pärast tihti Madeirale tullaksegi.

Sukeldu pealinnamelusse

110 000 elanikuga pealinnas Funchalis keeb elu täistuuridel. Enamik saare kauplusi tegutseb just siin ja kohalik puuvilja- ja kalaturg on kindlasti koht, kust võiks läbi käia. Samuti leiab siit lõputult pildistamisväärt maastikke ning õhtuti ärkab ellu kirev ööelu.

Külasta Porto Santo saart

Umbes 40 kilomeetri kaugusel Madeirast asuv Porto Santo on oma naabrist Madeirast täiesti erinev – siin asub 9 km pikkune liivarand, mille sarnast Madeiral ei leidu. Saarel on küllaga tegevust kogu päevaks – saab mängida golfi, ratsutada, sukelduda, kala püüda ja rannapuhkust nautida.

Kuidas Madeirale reisida?

Otselendudega pakettreisid Madeirale toimuvad sel hooajal esmaspäeviti 23. oktoobrist 13. novembrini 2023 ning 2024. aastal 21. oktoobrist 18. novembrini. Reise korraldab Novatours, Estravel on ametlik edasimüüja ja garanteerib reisikorraldajaga samad hinnad. Kõik hotellid ja hetkel kehtivad hinnad leiad Estraveli pakettreiside otsingust.

Kui sa sattusid seda blogipostitust lugema ajal, mil tahaksid Madeirale minna, kuid reisikorraldajate pakettreise hetkel toimumas ei ole, siis saame pakkuda ka liinilendudega individuaalreisi. Küsi reisikonsultandilt pakkumist!

 

Kommentaarid: