Mida on hea teada wifi-ühenduse kohta kruiisilaevadel?

21.02.2023
Estravel

Järjest rohkem on neid, kes soovivad kruiisireisil olles postitada pilte ja videoid sotsiaalmeediasse ja muljetada sõpradega erinevates sõnumirakendustes.

Seetõttu on hea teada, millised kruiisifirmad pakuvad oma laevadel wifi-ühenduse võimalust ja millised paketid on selleks saadaval. Selles põgusas ülevaates ei sisaldu wifi-pakettide hinnad, kuna need võivad sageli muutuda, juba sisalduda kruiisi hinnas või isegi olla erinevad sama laevafirma eri marsruutidel. Vaata ka siia, kui soovid näha kruiiside näidispakkumisi.

AmaWaterways

Kõikidel Euroopa jõekruiisidel on piiramatu wifi-ühendus juba hinnas. Vietnamis ja Kambodžas on tasuta wifi-ühendus saadaval ainult kajutis. Aafrikas pakutakse samuti tasuta wifit, kuid see võib olla üsna katkendlik.

American Cruise Line

Kõikidel kruiisimarsruutidel on wifi juba hinnas.

Azamara

Saadaval on kolm wifi-paketti:

  • 60-minutiline pakett
  • ühepäevane pääse (24 tunniks)
  • piiramatu wifi-pakett

Iga paketti saab kasutada korraga ainult ühes seadmes ning need ei toeta Skype’i, VoIP-i, VPN-ühendusi ja muid suurt andmemahtu nõudvaid programme.

Carnival Cruise Line

Saadaval on kolm paketti.

  • Social Wi-Fi: pakub juurdepääsu kõige populaarsematele sotsiaalmeedia veebisaitidele ja rakendustele, sealhulgas Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, LinkedIn, Messenger, WhatsApp, Snapchat ja paljude lennufirmade kodulehed.
  • Value Wi-Fi: pakub juurdepääsu kõigele ülalnimetatule ja lisaks lisaks e-kirjadele, uudistele, meelelahutusele (va voogesitussaidid), spordi-, ilma-, panga- ja finantsveebisaitidele.
  • Premium Wi-Fi: pakub juurdepääsu kõigele ülaltoodule kiireima saadaoleva ühendusega (kolm korda kiirem kui Value pakett). Lisaks toetab Premium Wi-Fi pakett selliseid rakendusi nagu Zoom, Skype jt.

Tasub teada: ükski kolmest Carnival Cruise Line internetipaketist ei toeta video või muusika voogesitust (Hulu, Spotify, Pandora), välja arvatud Netflix, mida toetab Premium-pakett. Iga paketti saab korraga kasutada ainult ühe seadmega. VPN-ühendusi ei toetata. Hinnas on võimalik säästa, kui ostad internetipaketi enne kruiisi algust.

Celebrity Cruises

Saadaval on kaks paketti: Basic ja Premium. Põhipakett Basic on Celebrity “kõik hinnas” paketis juba sees.

Basic: sirvige veebi, saatke e-kirju ning saatke pereliikmetele ja sõpradele sõnumeid valitud rakenduste kaudu. Ei toeta suurte failide meili teel saatmist ega fotode või videote jagamist sotsiaalmeedias, voogesitusrakenduste kasutamist ega videokõnede tegemist.

Premium: hinnas on kõik eelnev + sõnumivahetus ja videovestlus, suurte failide saatmine, sotsiaalmeediasse postitamine ning videote, filmide, telesaadete ja muusika voogesitus. Hinnas on võimalik säästa, kui ostad wifi-paketi enne kruiisi. Galapagose ekspeditsioonikruiisil levib wifi vaid avalikes ruumides.

Cunard

Saadaval on kaks paketti.

  • Essential Plan: pakub veebis surfamise võimalus, e-kirjade lugemist, muusika voogesitust ja sotsiaalmeediat – saadaval 24-tunnise või kogu reisi katva paketina.
  • Premium Plan: kõik ülaltoodud + video voogesitus ja suurem ühenduskiirus – saadaval 24-tunnise või kogu reisi katva paketina.

Pakette saab osta ühele kuni neljale seadmele.

Disney Cruise Line

Disney internetipakettide nimeks on Connect@Sea, saadaval on neli valikut:

  • Stay Connected: väikseim pakett sobib neile, kes kavatsevad saata ühe või kaks meili, surfata sotsiaalmeedias (kuid mitte laadida üles ühtegi fotot) ja teha sarnaseid väikest internetimahtu nõudvaid tegevusi.
  • Basic Surf: Basic Surf paketiga saavad reisijad sotsiaalmeedia kaudu pere ja sõpradega ühenduses olla, sealhulgas fotosid üles laadida, e-kirju lugeda ja saata ning teisi põhilisi internetis tehtavaid toiminguid teha.
  • Premium Surf: suurim pakett mugavaks interneti kasutamiseks.
  • 24-tunnised paketid: kõiki ülaltoodud pakette saab osta kogu kruiisiks või 24-tunniseks perioodiks.

perega kruiisile - kruiisi abc ja disney cruise line

Holland America Line

Saadaval on kolm paketti.

  • Social: kruiisireisijad saavad oma sotsiaalmeediat ajakohasena hoida ning perele ja sõpradele sõnumeid saata (heli-/videofunktsioone ei toetata).
  • Surf: kõik suhtluspaketis sisalduv, lisaks võimalus lugeda uudiseid, vaadata ja saata e-kirju, olla kursis spordirakendustega ja muude sarnaste tegevustega.
  • Premium: kõik suhtlus- ja surfipakettides sisalduv + heli- ja videokõnede tegemise võimalus WhatsApp´is, FaceTime´is ja teistes rakendustes.

MSC Cruises

Saadaval on kaks wifi-paketti.

  • Browse: see valik annab kruiisireisijatele piiramatu juurdepääsu sotsiaalmeedia rakendustele (sh häälsõnumirakendustele), e-postile ja veebisaitidele. Ei toeta video või muusika voogesitust.
  • Browse & Stream: sobib neile, kes soovivad olla täielikult võrgus, pakkudes piiramatut andmesidemahtu veebisaitidele, sotsiaalmeedia- ja sõnumirakendustele ning voogedastusteenustele nagu Netflix, Hulu ja teised.

Pakette saab osta seadme kohta. Täiendavate seadmete paketti lisamine on võimalik lisatasu eest.

 

Norwegian Cruise Line

Saadaval kaks paketti (ühele, kahele ja neljale seadmele). Reisijad saavad kasutada ka tasuta WiFi-minuteid, mis on Free at Sea piletipaketi hinnas.

  • Unlimited Standard Access: sirvi veebi, loe e-kirju ning kasuta sotsiaalmeedia- ja sõnumirakendusi. Ei toeta video või heli voogesitust.
  • Unlimited Premium Access: kõik ülaltoodu, lisaks VPN-funktsioonid ning video ja heli voogesitus kõige populaarsemates rakendustes, sealhulgas YouTube, Netflix, Amazon Prime, Hulu ja teised.

Soovitud paketti on võimalik osta soodsamalt kui ostad paketi enne kruiisi. Allahindlused on saadaval ka kõrgema taseme Latitudesi lojaalsusliikmetele.

Oceania Cruises

Piiramatu Waveneti Wi-Fi on kõigi Oceania Cruises’i reiside hinna sees, kuid see ei sisalda juurdepääsu voogedastusplatvormidele (ehk Wavenet Prime). Iga sviidi kohta antakse üks ligipääs, mida saab kasutada korraga ühes seadmes, välja arvatud juhul, kui oled broneeritud kruiisi mõnes kõrgemas sviidikategoorias, kus tasuta Waveneti WiFi kehtib mõlemale reisijale.

Voogesitusplatvormide kasutamiseks saavad reisijad lisatasu eest osta Wavenet Prime internetipaketi.

Princess Cruises

MedallionNet internetipakett pakub lisatasu piiramatut WiFi-ühendust mis tahes tüüpi veebitegevuste jaoks. Reisijatel, kes valivad Princess Plusi või Princess Premier kruiisipileti, sisaldub wifi-pakett hinnas.

Regent Seven Seas Cruises

Piiramatu WiFi on kõigi Regent Seven Seas Cruises’i kruiiside hinna sees, kuid see ei sisalda juurdepääsu suurt andmemahtu nõudvatele rakendustele, nagu Skype, Netflix, YouTube ja VPN. Iga sviidi kohta antakse üks internetikonto, mida saab kasutada korraga ühes seadmes. Seven Seas Society kuldtasemel ja kõrgemal tasemel liikmed ning Concierge Suites ja kõrgema kvaliteeditasemega sviitides peatuvad reisijad saavad kuni neli sisselogimist/seadet sviidi kohta.

Võimalik on maksta ka päevatasu, et minna üle piiramatule WiFi-paketile, mis toetab ka voogedastust.

Royal Caribbean International

Saadaval on kaks paketti kuni neljale seadmele.

  • Voom Surf: see pakett sobib reisijatele, kes soovivad ainult oma e-kirju kontrollida, sõnumirakendustes tekstisõnumeid vahetada ja veebi sirvida.
  • Voom Surf + Stream: Royal Caribbeani premium-Wi-Fi pakett võimaldab teha kõike eelnimetatut, lisaks videovestlusi, postitada fotosid ja videoid sotsiaalmeediasse, vaadata videosid, kuulata muusikat ja muud.

Seabourn

Kõikide reisijate kruiisipaketi hinnas sisaldub Surf Wi-Fi pakett, mida saab kasutada ühe seadmega korraga ning millel on piiramatu juurdepääs üldisele veebisirvimisele, meilile ja sotsiaalmeediale.

Reisijad, kes on broneerinud Penthouse ja Premium-sviidi kategooria, ning Seabourn Clubi liikmed, kes on saavutanud Diamond või kõrgema klienditaseme, saavad lisavõimalustega Stream Wi-Fi paketi. Teised reisijad, kes reisivad Ocean View ja Veranda sviitides, saavad osta Stream Wi-Fi paketi lisatasu eest, mida saab kasutada kuni nelja seadmega külalise kohta. Samuti võimaldab see veebis videote vaatamist, VoIPi ja VPNi kasutamist.

Silversea Cruises

Vista ja Veranda sviitides on hinnas piiramatu Standard Internet. Medallion, Silver, Royal, Grand ja Owner’s sviitide hinnas on Premium Internet.

Silversea ekspeditsioonikruiisidel sõltuvad internetivõimalused konkreetsest laevast. Näiteks Silver Origini laevadel on piiramatu Standard wifi-pakett juba hinnas, kuid saadaval on ka tasuline pakett. Küsi lisainfot Estraveli reisikonsultandilt.

Uniworld Boutique River Cruises

Kõik reisijad saavad tasuta WiFi-ühendust kasutada.

Virgin Voyages

Kõik reisiad saavad piiramatu WiFi-ühendust kasutada, mis sotsiaalmeediakanalite kasutamist, e-posti, veebisirvimise ja sõnumite saatmise rakendusi. Kariibi mere piirkonnas saavad reisijad lisatasu eest minna üle Premium paketile, mis toetab voogesitust, VPN-i ja muid suure andmemahuga tegevusi. Sarnane võimalus Euroopa kruiisidele on tulemas 2023. aasta lõpus. Iga külastaja saab korraga võrku ühendada kuni kaks seadet.

Viking

Kõikidel kruiisidel (välja arvatud Mekongi jõekruiisidel) on võimalik kasutada hinnas sisalduvat WiFi-ühendust.

Windstar Cruises

Saadaval on kolm paketti, mis põhinevad pigem kasutatud andmemahul kui ajal.

  • Email Plan: see pakett sisaldab 200 MB andmemahtu. Seda soovitatakse klientidele, kes kontrollivad e-kirju ja sirvivad väga vähe veebi. Windstari hinnangul kestab see pakett tüüpilise internetikasutaja jaoks 15-60 minutit.
  • Surfing Plan: see pakett pakub juba 500 MB andmemahtu. Seda soovitatakse klientidele, kes kontrollivad e-kirju ja soovivad lugeda uudiseid. Võimalus on sotsiaalmeediasse postitada ka piiratud arv fotosid. Windstari hinnangul kestab see plaan tüüpilise kasutaja jaoks 90-360 minutit.
  • Unlimited Plan: nagu nimi ütleb, pakub see pakett piiramatult andmemahtu ja selle hind sõltub sellest, kui pikk on kruiisireis.

Kõik paketid võimaldavad korraga kasutada ainult ühte seadet.


Ülaltoodud info kehtib 15.02.2023 seisuga. Küsi huvi korral täpsemat infot Estraveli reisikonsultandilt kruiisipäringut tehes.

Kommentaarid: