Kuhu ja kuidas saab praegu reisida? »
Rohkelt suvepuhkuse ideid Eestis ja lähiriikides! »
24/7 klienditeenindus
(+372) 6 266 266

Serfaus

Austria

Serfausis leiab endale sobiva raja igal tasemel suusataja, nii suur kui väikene!

Suusapiirkond laiub üle mitme mäeaheliku ja ühendab kolm omanäolist suusaküla: Serfaus, Fiss ja Ladis. Suur osa radadest on lõunapoolsetel nõlvadel, pakkudes mõnusat äraolemist kevadpäikeses.

Külast viivad mäele neli gondeltõstukit, mille võimsus on piisav, et ei tekiks nimetamist väärivaid järjekordi. Mugavaks jätkuks mäetõstukitele on peatänava alla ehitatud pisike nelja peatusega metroo, mis toob suusatajad praktiliselt iga hotellini.

Kuna suur osa radadest on kõrgemal kui 2000 meetrit ja kunstlund toodab võimas lumekahurite rivi, on tagatud head lumeolud kuni märtsi lõpuni. Enamus rajatähistust on küll punase markeeringuga, kuid tegemist on suhteliselt kergete ja kõigile jõukohaste radadega. Kes tahab oma oskused tõsiselt proovile panna, peab suunduma kõrgeima tipu Pezidi põhjanõlvale. Siin on korralik mogulrada ning lai valge nõlv puutumatu lume otsijatele.
Serfaus asub Šveitsi piiri lähedal ja siit on võimalik kohaliku giidi juhtimisel ka Ischglis käinutele tuttavasse Samnauni suusatada, peale tax-free ostude sooritamist saab tagasi siiski vaid taksoga.

Serfaus asub Austria lumerikkaimas piirkonnas. Kuna enamus radasid asub metsapiirist kõrgemal ja mäenõlvad on ilma suurte astanguteta, ongi olemas kõik eeldused seikluseotsijatele, keda hooldatud rajal sõitmine ei köida. Probleeme võivad üheskoos valmistada kevadine päike ja öökülm, mis katavad pehme lume lõunapoolsetel nõlvadel kõva koorikuga.
Fissi põhjanõlval on lumelaudurite kasutada suur lumelauapark.

After-ski algab juba viimase laskumise lõpus nagu korralikule Austria suusakülale kohane. Suure väliterrassiga meeleolukad after-ski pubid on nii Serfausis kui Fissis. Peatänavalt leiab väikseid ja õdusaid Tirooli pubisid, et juttu vestes päeva pikendada ja ööklubi neile, kel hoog kunagi ei rauge.

Söögikohad on Serfausis väga erinevale maitsele: pisikesed kohalikud restoranid, kus peremees ise roogi valmistab, itaallaste pizzahütid vaheldumisi türklaste kebabiputkadega, euroopa köögiga hotellirestoranid või hoopis modernne Nudel & Co, mis on gurmaanide lemmikpaik.